Onze vaargebieden

Houdt u van mooie landschappen, stadjes, plassen en de veelzijdige natuur? Ons vaargebied: een dicht netwerk van prachtige riviertjes, kanalen en plassen in het Groene Hart. Onze routes zijn voor ieder wat wils. We kunnen de volgende vaarroutes van harte aanbevelen.

Ontdek onze vaarroutes

Rondje Nieuwkoop

Rondje ‘Nieuwkoop’

vaartijd 7-8 uur

moeilijkheidsgraad route

Vaar over de Oude Rijn naar Woerden en volg het waarschijnlijk bij u niet bekende riviertje de Grecht. U passeert het typische groene hart landschap met landerijen en veel vogels. Na de sluis bij Woerdense Verlaat gaat u het gebied van de Nieuwkoopse plassen binnen. Het typische plassen gebied met haar dwarsslootjes en rietkragen ligt voor u open. Via de vaarweg door dit gebied komt u op de open plassen en ontmoet andere watersporters. Leg aan bij Strand Zomer voor een verfrissende duik of bouw een zandkasteel op het strand. Vaar door naar Zwammerdam, waar ooit de Romeinen hun Noordelijkste grens bewaakten. Via de Oude Rijn via Bodegraven komt u weer bij het eindpunt van deze ontspannen route.

Heen en weer De MeernHeen en weer ‘De Meern’

vaartijd 6 uur

moeilijkheidsgraad route

De Meern klinkt niet echt als de ‘place to be’, maar de vaarroute is erg mooi. De Meern is het keerpunt van een route door een prachtig deel van de provincie Utrecht. Deze route voert u tot het eindpunt van de bevaarbare Oude Rijn en brengt u door een prachtig buitengebied. U slingert langs boomgaarden en landerijen door een steeds smaller wordende Oude Rijn. Het is hier minder open en elke bocht heeft een nieuwe verrassing. U passeert Woerden en Harmelen tweemaal, dus u kunt uw terrasmomentje goed uitkiezen. Het bijzondere van deze vaarroute is dat u dezelfde plekken vanaf twee verschillende invalshoeken tegenkomt. Hoe anders kan een zelfde plek zijn?

Rondje GoudaRondje ‘Om Gouda’

vaartijd 6,5 uur

moeilijkheidsgraad route

U vaart over de Dubbele Wiericke, een onderdeel van de oude waterlinie naar de Hollandse IJssel. U komt door kleine dorpjes en landerijen met veel vogels. De route naar Gouda voert u door het oude Hollandse landschap met dijkjes, boomgaarden en mooie dorpjes. Langs Gouda, u kunt ook even de grachten binnen varen, volgt u de Gouwe. U kunt grotere schepen tegenkomen terwijl u door Waddinxveen en Boskoop vaart. Dit gebied kenmerkt zich door het grote aantal bomen- en plantenkwekers. U komt uit bij Alphen aan den Rijn en kunt desgewenst nog wat andere vaarwegen verkennen, voordat u de slingerende Oude Rijn volgt tot het eindpunt van deze route. Langs de route valt veel te zien, de mooie woonplekjes, de open stukken, vissers langs de kant, molens en het Fort Wierickerschans. Ooit een deel van het hoofdkwartier van Willem III.

Heen en weer LeidenHeen en weer ‘Leiden’

vaartijd 8,5 uur

moeilijkheidsgraad route

Door de grotere afstand kan deze route alleen gevaren worden als u de hele dag, inclusief de avond huurt. Maar dan kunt u ook optimaal genieten van de slingerende Oude Rijn, de dorpjes onderweg, de uitzichten en de natuur van het Groene Hart. In Leiden zelf vaart u door de stadsgrachten, Diverse rondjes zijn mogelijk, verdwalen zult u niet. Meer af in het midden van de stad aan het terras voor een lunch en geniet van het levendige waterleven ter plaatse. Hoewel u dezelfde route terug neemt, zult u zich niet vervelen. Van de andere kant zien de plekken en het vaarwater er toch weer anders uit. Neem foto’s onderweg van de oud Hollandse molens!

Of stel uw eigen vaarroute samen

Via deze kaart krijgt u een goede indruk van de vaarmogelijkheden bij MAMM Sloepverhuur.

Vaarroutes zijn beschikbaar in de map aan boord of u kunt via de website van Sloepennetwerk zelf een route voorbereiden voor u vertrekt. Houd er rekening mee dat brug- en sluisbediening de vaartijden kan beïnvloeden.

Kijk voor brug- en sluistijden op Vaarweginformatie.nl of Waterkaart.net. Sommige bruggen en sluizen vragen doorvaartgeld van enkele euro’s.

Reserveer uw sloep!

En geniet van een heerlijke vaart

06-25352257

Reserveer uw sloep!

En geniet van een heerlijke vaart

  • 06-25352257